Euskadiko jatetxeek hiru astez gorde beharko dute mahaikideen erregistroa
2021/07/13
08:03
eta kitto!
Osasun Sailaren protokoloaren eguneratze batek jasotzen duenez, zerbitzuaren data eta ordua idatzi beharko dira, eta hiru astez gorde, agerraldirik gertatuz gero kontaktuen jarraipena errazteko.
Bazkariak eta afariak eskaintzen dituzten Euskadiko ostalaritza-establezimenduek mahai bakoitzeko gutxienez pertsona baten harremanetarako datuak gorde beharko dituzte. Gainera, zerbitzuaren data eta ordua idatzi beharko dira, eta gutxienez hiru astez gorde, agerraldirik gertatuz gero kontaktuen jarraipena errazteko.
Dokumentuan gogorarazten da barrualdeetan kutsatzeko arriskua "argi eta garbi" aire librean baino handiagoa dela. Hala, eskuak sarritan garbitzearen, gainazalak desinfektatu eta garbitzearen garrantzia azpimarratzen da, eta musukoa barruan erabiltzea derrigorrezkoa dela azpimarratzen da, edaria eta janaria irensteko unean izan ezik.
Terrazetan ere maskararen erabilera derrigorrezkoa dela azpimarratu du, pertsonen artean gutxienez 1,5 metroko distantzia mantendu ezin denean. Bizikideen artean neurri hori ez da bete behar. Halaber, dokumentuak argi azaltzen du ez dela komeni terrazetan erretzea eta barran eta zutik kontsumitzea galarazita dagoela.
Lokalek beren gehieneko edukiera edonork ikusteko leku batean erakutsi beharko dute, eta pertsonen zenbaketa eta kontrola ahalbidetzen duen prozedura bat izan beharko dute, zifra hori ez gainditzeko.
Bazkariak eta afariak eskaintzen dituzten Euskadiko ostalaritza-establezimenduek mahai bakoitzeko gutxienez pertsona baten harremanetarako datuak gorde beharko dituzte. Gainera, zerbitzuaren data eta ordua idatzi beharko dira, eta gutxienez hiru astez gorde, agerraldirik gertatuz gero kontaktuen jarraipena errazteko.
Dokumentuan gogorarazten da barrualdeetan kutsatzeko arriskua "argi eta garbi" aire librean baino handiagoa dela. Hala, eskuak sarritan garbitzearen, gainazalak desinfektatu eta garbitzearen garrantzia azpimarratzen da, eta musukoa barruan erabiltzea derrigorrezkoa dela azpimarratzen da, edaria eta janaria irensteko unean izan ezik.
Terrazetan ere maskararen erabilera derrigorrezkoa dela azpimarratu du, pertsonen artean gutxienez 1,5 metroko distantzia mantendu ezin denean. Bizikideen artean neurri hori ez da bete behar. Halaber, dokumentuak argi azaltzen du ez dela komeni terrazetan erretzea eta barran eta zutik kontsumitzea galarazita dagoela.
Lokalek beren gehieneko edukiera edonork ikusteko leku batean erakutsi beharko dute, eta pertsonen zenbaketa eta kontrola ahalbidetzen duen prozedura bat izan beharko dute, zifra hori ez gainditzeko.