Bababaltza salteatuak

Bababaltza salteatuak
ETA KITTO 2022, Api 21

EITTEKO BIHAR DANA.
Bababaltzak; leka ta guzti, hiru kilo; urdaiazpikua 100 gramo, zati txikixetan; lau berakatz-buru zatittuta.

ZELAN EIÑ.
Bababeltzei granua kendu eta uretan ipini irakiten gatza eta limoi zukuakin. Egositta dauzenian, ura kendu. Gero, zartakiñ batian, olibako olixo pixka batekin ipini urdaiazpikua eta txikittutako berakatza eta olixua berotzen danian bota bertara bababaltzak, salteatu eta atara.

(Kerizpe Elkartea)

 

Herriko gastronomia-elkarteen laguntzaz …eta kitto! Euskara Elkarteak 1996an ateratako “Eibarko elkarte gastronomikoak” liburuko errezetak

 

Gaiarekin zerikusia duten albisteak

« »